Hoofdsponsoren

Speluitleg

Proloog

Registreer je account op deze spelsite. Je krijgt vervolgens de mogelijkheid om je eigen team renners samen te stellen. Dat team is waarmee je gaat strijden om de punten tijdens de Tour de France, dus denk goed na voor wie je kiest.

Uiteraard doe je ook een voorspelling voor de top 3 van het eindklassement in Parijs. Deze tellen ook mee voor je eindtotaal en kunnen tijdens de Tour niet meer gewijzigd worden.

Jouw team

In totaal kies je uit veertien renners. Dertien daarvan selecteer je voorafgaand aan de Tour, de laatste plek kun je elke rijdag gebruiken voor een Joker. Daarover later meer.

Van de dertien renners kies je er tien voor je basisteam. Deze renners tellen mee voor de punten tijdens de etappe. Mocht één van deze renners geblesseerd raken of uitvallen, dan kun je je basisteam aanvullen met de drie reserverenners. Als er uiteraard meer dan drie renners uitvallen en je door je reserves heen bent, heb je geen mogelijkheid meer je team aan te vullen. Behalve met… De Joker!

De Joker

Elke dag mag je uit je eigen team, of uit de overige renners van de Tour de France, een dagelijkse joker inzetten. Het mooie aan de dagelijkse joker? Als deze punten scoort voor Bonjour Le Tour, dan tellen deze punten dubbel.

Kortom, selecteer een goede tijdrijder tijdens de tijdritten, een berggeit tijdens de klimetappes en een sprinter als het vlak is. Hiermee kun je echt het verschil maken tijdens Bonjour Le Tour en je expertise laten gelden!

Hoe werkt de puntentelling?

Voordat je je team samen gaat stellen, is het handig om te weten hoe de puntentelling werkt. Eigenlijk is dat heel simpel. De eerste tien renners over de finish tijdens een etappe leveren punten op. De nummer 1 tien punten, de nummer 2 negen punten, enzovoorts.

Als jouw Dagelijkse Joker dus bij de eerste tien eindigt, tellen zijn punten dubbel. Oftewel, als jouw Joker een etappe wint, verdien je er twintig punten mee! Hatsa!

Dan verdien je aan het einde ook nog punten met je eindklassement. Je krijgt 50 punten per speler die je goed hebt voorspelt voor de top 3 van het eindklassement. Ook als ze niet op dezelfde plek staan Heb je daarnaast ook nog eens de exacte volgorde goed, dan krijg je daarbovenop nog eens 150 punten.

De Gele Trui van Bonjour Le Tour

De winnaar van Bonjour Le Tour is degene die aan het einde van de Tour de France de meeste Bonjour Le Tour-punten heeft binnengesleept met zijn team en zijn Dagelijkse Joker.

Die wint onze “Gele Trui”, waar uiteraard een fantastische prijs tegenover staat!

SCHRIJF JE NU IN!